Zeus daalt van de Olympos

Of in dit geval zeggen we beter Caesar mengt zich onder het Romeins plebs, zonder Pretoriaanse wacht. En hij zal niet uitglijden over de talrijke drollen die rondzwemmen in de stenen straten van de toenmalige hoofdstad van het imperium.

Er mag al eens gelachen worden.

Een driedelig programma met de “mens” Bart De Wever wordt op VRT in primetime uitgezonden. Een journaliste van een externe VRT-leverancier volgde De Wever gedurende een jaar, twee dagen per maand. Kijkcijfers stijgen want zo een menselijk beeld van een doorgaans strenge en in de kijker lopende politicus is geliefd kijkvoer. We konden het programma nog niet bekijken maar het wordt een menselijk beeld volgens de info, geen politieke propaganda.

Toch heb ik mijn twijfels bij dit opzet. Waarschijnlijk krijgen we hier een veel zachter beeld geserveerd dan de toch wel soms harde politicus die we kennen. Geen probleem, mag eens zou je denken. Het gedachtengoed van “de mens” De Wever zal er nadien zachter ingaan. De gebruikelijke tactiek van sluimerende beïnvloeding. Niet slecht gezien zou ik zeggen. Denk daar eens aan als je stilletjes een traan wegpinkt tijdens het kijken.

Staan nog op het to-do-lijstje van de zender:

Dhr. Lachaert vertelt vanachter zijn keukenfornuis over het openhouden van de grenzen, de gevolgen van het gebruik van lachgas en hoe je best efficiënt de nieuwe blauwe zakken vult.

Dhr. Rousseau (mateke) neemt, gewapend met plastic zwembadjes, zwemles in de Nieuwpoortse wateren. Uiteraard draagt hij hierbij een zwembroek uit de eigen kledinglijn. Badmeester Frank is fier.

Mevr. Almaci gaat molenwiekend tekeer tegen de interne spanningen die nog net konden uit het beeld gehouden worden. Uiteindelijk geeft ze het op wegens tekort aan groene energie. Wordt vervolgd.

Dhr. Mertens zie je in een sjofel arbeiderskostuum een deel van zijn parlementair loon afdragen aan het centraal comité van zijn partij. Gelukkig verkopen zijn boeken goed alhoewel er nadien weinig gebeurt met de geopperde ideeën.

Jullie zien het zelf: boeiende televisie: “mensen voor de mensen”!

Belleman